Abbot Kinney Townhouse
       
     
Trousdale Estate
       
     
Modern Family Home
       
     
Contemporary Duplex
       
     
Beverly Hills Screening Room
       
     
  Project Year   2009
       
     
 Designed by the well-known Los Angeles architect Roland Coates, this elegant residence was originally built in 1936. Little had been done over the years to modernize this 11,000-square-foot home, and its Hollywood glamour eventually faded. The challenge of this project was to restore and update the structures original elegance and to modernize its systems.  Several rabbit warrens of small rooms and hallways were eliminated in order to create new spaces or larger spaces with better access to the newly created exterior living areas. New rooms were added a screening room, a guest suite and a gymnasium.
       
     
 This project consists of a small addition and the extensive remodel of an existing two-story Tudor style home in the Bel-Air neighborhood of Los Angeles.  For the most part, dark colors and finishes were replaced by lighter, brighter hues. The plans of the first and second floors were opened up, sight lines were extended and lines of axis were developed. A new, large kitchen was designed with an adjacent children’s playroom and a nearby TV room.
       
     
 The clients for this desert retreat near Los Angeles requested that their weekend home be practical, indestructible, and beautiful. Minimal maintenance was an important factor in all decisions.  A minimal choice of materials therefore seemed appropriate. With the exception of the carpeted bedrooms, all of the floors are the same white terrazzo tile. The walls are all the same color white; the three bathrooms have the same tiles, fixtures, and fittings. What sounds like a recipe for boredom instead has the opposite effect. The simple palette has the impression of making the home seem larger than it really is: the overall feeling is one of calm repose.
       
     
 This small architectural gem sits in the rear garden of a traditional brick and clapboard home in the Brentwood section of Los Angeles. The new structure houses a state-of-the-art screening room, projection booth, lounge, and bar on the first floor. A large private gym and a guest suite are located on the second level.  The neo-colonial architectural elements of the exterior reflect the style of the existing main house, while the lounge interior is clubby and comfortable, and the screening room is sleek and modern.   
       
     
 The owners of this home requested that their bedroom be transformed. The existing bedroom, with its attached sitting room and small office, was large and had tall ceilings, but it lacked details and any elements that gave it a sense of scale.  The solution was to panelize the walls and to apply moldings to the large expanse of ceiling area. The mirror behind the bed reflects the view of the garden from this second-story room.
       
     
 This modest mid-century home in Hollywood had good bones but was in need of a renovation. In both practical and poetic terms, the house also required a new attitude towards the charming backyard and spectacular views of Lake Hollywood and the Hollywood sign.  The new layout is an open, informal arrangement of rooms. Everything was simplified, clarified, refined. Unnecessary door frames, moldings, and little hallways were eliminated so that space now floats around corners. Lines of sight were extended to the outside, and full-height windows and doors and skylights were added to further unite the interior and the exterior.  In the process, a small, dark house became a light-filled gem. The remodeled home is contemporary, while retaining a strong connection to the earth.
       
     
 This oceanfront Santa Monica pied-a-terre is the home away from home for an American family living mainly in Paris. The original apartment layout was dense and dark, with several rooms extending back from the ocean view. In the course of renovation, the unit was totally opened up into a loft-like space. Even the kitchen at the rear of the building now has light and air and a beautiful ocean view.  A gently curving wall separates the public from the private areas of the house. It is also the main organizing element of the plan, suggesting literally and figuratively a path to the sea. The interior palette has clean and relaxing pastel colors – blues, greens, violets – the changing colors of the sea. It is the ideal atmosphere for a vacation home in Southern California.